17.05.2017Møde & Eventmagasinet

Mød gastronomen i tårnet

Iværksætter Rasmus Bo Bojesen bygger sine virksomheder på tryghed. Bitre erfaringer har lært ham, hvad hård ledelse kan ødelægge i folk.

 I 2014 åbnede Rasmus Bo Bojesen en restaurant i Tårnet i Christiansborg. Han blev valgt ved en test mellem 10 andre aktører til at skabe en restaurant med landets måske mest prestigefyldte placering. Man forstår godt, at blev ham, for ikke mange forstår som han at formidle stemning – ja, faktisk budskaber – i en menu og en servering, så maden formår at underbygge en dybere mening. Læs et langt portræt af den hårdt prøvede og meget succesfulde iværksætter og gastronom i næste nummer af Møde & Eventmagasinet.

”I Danmark lærte jeg at arbejde, men i Frankrig lærte jeg at lave mad. Min læreplads her i Danmark var præget af druk, vold og frygt. Derfor lovede jeg mig selv, at hvis jeg en dag får lov at bestemme, så skal det være på en anden måde," siger Rasmus Bo Bojesen. ”Jeg synes, at jeg har gjort en stor forskel med hensyn til arbejdsmiljøet i branchen. Jeg har været formand for uddannelsesudvalget hos Horesta (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening, red.), og selv har jeg jo skabt nogle arbejdspladser, hvor det skal være godt at være. Jeg har også været glad for arbejdet med udvikling af hospitalsmad til småt-spisende patienter. Vi ville bevise, at patienterne var indlagt i kortere tid, hvis de fik den rigtige mad på det rigtige tidspunkt. Jeg deltog i arbejdet som konsulent, men principperne arbejder de stadig med på Herlev Hospital."

Da Rasmus var i lære som kok og spurgte sin læremester om, hvordan man laver chokolade, var svaret: ”Hold kæft knægt og arbejd videre”. Senere lærte han metieren i Frankrig, og i hans chokoladevirksomhed Oialla har han skabt nye ideer i chokoladen.

Bojesen-koncernen driver Bojesen på Axelborg (konferencer, middage og events), restauranten på Jazzhus Montmartre, Restaurant Tårnet på Christiansborg, restauranten på Experimentarium, Bojesen Catering, Bojesen Konditori og Oialla Chokolade (økologisk chokoladeproduktion).

Læs hele artiklen i Møde & Eventmagasinet nr. 3. Men vær opmærksom på, at denne udgave sendes adresseløst til virksomheder og organisationer, så hold øje med det i uge 22. Du kan også læse bladet på vores hjemmeside som e-paper i samme uge.

Få fremtidige udgaver af Møde & Eventmagasinet (de numre som sendes personligt)


?