07.11.2017Møde & Event News

Ny bistro i Arne Jacobsen-skyskraber

København har fået en ny bistro, hvor selv kagerne er inspireret af møbeldesigneres farver.

Den 2. november fik København en ny bistro, da Café Royal genåbnede på Radisson Blu Royal hotellet i centrum af København, forlyder det i en pressemeddelelse. Navnet er der ikke rørt ved, men konceptet for restauranten er helt nyt, lokalerne er komplet nyrenoverede, og chefkok Christian Paradisi er hentet fra Umami.

”Hygge” er nøgleordet til at beskrive det nye hotspot i København," siger hoteldirektør Brian Gleeson. ”Det her er en restaurant, der bygger på design. Stilen er uformel, venlig og afslappet. Vi stiler efter at blive dét hjørne i hjertet af byen, hvor du ved, at du kan få en drink, noget at spise og blive vartet op af vores venlige tjenere, samtidig med at du får en bid af den unikke historie, som er en del af hotellet,” siger han.   

Nyt koncept skal tiltrække københavnerne

Idéen med det nye koncept er at gøre restauranten til en favorit blandt københavnerne. Inspirationen er hentet fra storbyer som New York og London, hvor nogle af de bedste restauranter og barer ligger på hoteller, hvor både lokale og turister, der ikke nødvendigvis bor på hotellet, kommer for at spise eller få en god cocktail.

”Den trend er jeg sikker på, vi kan skabe her,” siger Brian Gleeson. ”København har en af de mest dynamiske og kreative madscener i verden. De lokale er hurtige til at tage nye trends til sig, og vores restaurantkoncept handler om kvalitet lige fra service til mad og drikke. Vi har et stærkt hold i køkkenet og ude blandt gæsterne, og dét kombineret med vores lokation giver mig stor optimisme,” siger Gleeson.   

På Café Royal vil gæsterne kunne opleve verdens mest unikke Afternoon Tea, som serveres på porcelæn fra Royal Copenhagen. Her vil blive serveret finger sandwiches, små stykker dansk smørrebrød og speciallavede kager inspireret af de former og farver som Arne Jacobsen benyttede. Man kan desuden komme ind fra gaden og spise en sund morgenmad eller blot tage en kaffe med på farten.

Flere af Arne Jacobsens designs er fundet frem fra kælderen, og har fået nyt liv. F.eks. er hans unikke Giraf spisebord og Mayor-sofa, der bygger på danske designtraditioner med træ og funktionalitet som nøgleord, nu en del af interiøret i restauranten. Christian Paradisi har mere end 25 års erfaring fra gourmet-køkkener verden over. Han startede hos Umami i 2008, hvor han også har været medejer.

Se mere om Radisson Blu Royal i København


?