03-10-2011


Hvorfor skal danskerne holde møder i Sverige?

 

Professionel, anderledes og tæt på

 

Af Finn Mortensen

 

Svenske virksomheder og organisationer er velkendt for møder og konferencer udenfor de daglige vante omgivelser. Det giver danske møde- og konferencekøbere enestående muligheder, lige på den anden side af Øresund.

 

I Skåne findes der et stort og vidt varieret udbud af veldrevne møde- og konferencesteder; små og store hoteller fra 3 til 5 stjerner, slotte og herregårde, kroer og gæstgivergårde, kursuscentre m.v. Og en supplerende underskov af aktivitetsudbydere, event- og konferencearrangører, rådgivningskonsulenter og destinationsselskaber.

 

For danske møde- og konferencekøbere kan Skåne ganske enkelt sammenfattes i tre ord: Professionel, anderledes og tæt på!

 

Professionelle mødevirksomheder
Møde- og konference-branchen ”hinsidan” er omfattende, erfaren og service-minded. Det svenske marked skaber konkurrence, der fremelsker høj kvalitet, kunde-orientering og innovation. På skånske møde- og konferencesteder kan man forvente at møde et professionelt produkt – og regne med at få sine forventninger indfriet!

 

Anderledes mødemiljøer
”Østen starter i Malmø” hed det sig tidligere, og selvom danskere ikke længere føler sig fremmede i Skåne, så møder man det anderledes og forskelligartede i den store natur og den lille detalje. Her findes det miljøskifte og den lille overraskelse, der bidrager til, at mødets indhold også står lysende klart for deltagerne lang tid efter. Den skånske natur, ofte lige udenfor døren, opleves anderledes uberørt og givende end den derhjemme. Ordene, det skånske tonefald og de små praktiske forskelle understreger, at det ikke bare er endnu en dag ”på fabrikken”; og den klassiske svenske ”fika”, den uformelle kaffepause med lifligt hjemmebag til, går altid rent hjem som den ekstra lille detalje ved arrangementet.

 

Og så skal man ikke glemme – og det gør ingen danske møde- og konferencegæster heller efter et arrangement i Skåne! – at den skånske madkultur er i verdensklasse. Det er ofte gastronomi på højt plan, der diskes op med. Alle ved, hvad maden gør for et vellykket møde eller seminar. Og det er lige, hvad det skånske køkken gør.

 

Væk fra det hele – tæt på!
I de seneste 10-15 år er Skåne blevet hele det østlige Danmarks baghave; man skal bare lige over Øresund, så er man på plads. Et 1-dags arrangement i Skåne er absolut muligt; selv det fjernest hjørne ligger ikke mere end et par timers transport fra Helsingborg eller Malmø. Ja, på bare en halv time når man ud i omgivelser, man troede, man skulle flyve mange timer efter. Skåne ER tæt på, og alligevel anderledes og pirrende for nysgerrigheden – uden at være alt for fremmedartet.

 

Alle møde-arrangører ved, hvordan transporten til de unikke omgivelser kan dræne ethvert arrangement for energi; den fare er beskeden i Skåne. Hvad enten man benytter bro eller færge, bil, bus eller de gode togforbindelser, så giver infrastrukturen ikke anledning til bekymring ved et arrangement i Skåne. Det er nemt at komme frem og tilbage – hurtigt.

 

Omkostninger og moms
Det tæller til Skånes fordel, at omkostningsniveauet generelt er en smule lavere end i Danmark; udbuddet af møde- og konferenceprodukter sikrer også, at det er muligt at finde et prisniveau, der modsvarer ens formåen, og med den svenske kronekurs er der også en valutafordel at hente. Og momsen, 12 % på overnatning og 25 % på resten, betales ganske vist i første omgang, men med en simpel ansøgning, der tilmed findes online, refunderes momsbeløbet fra de svenske skattemyndigheder.

 

Start med at lede ét sted
Det bedste sted at begynde turen frem til næste konference, møde eller seminar i Skåne er på hjemmesiden http://konferens.skane.com/da. Det er den officielle skånske turistorganisations, Tourism in Skåne, særlige hjemmeside for konference- og mødeturisme. Her finder man både information og kontaktdata på de mange konferencesteder og andre leverandører.

 


Pia Jönsson-Rajgård, VD for Tourism in Skåne, svarer MØDERPLUS+:

-Nærheden til spændende mødesteder og oplevelser, ikke bare i byerne, men nok først og fremmest på landet og i naturen. Prismæssigt har Skåne konkurrencedygtige produkter. Her er mulighed for at supplere med en mængde morsomme og aktive teamaktiviteter som dykning, hvalsafari, vinplukning, klatring og vandring.

 


Artiklen blev bragt i MØDERPLUS+ NR 05 / OKTOBER 2011

Gratis nyhedsmail

Modtager du Kursuslex Nyhedsmail?

Følg med i hvad der sker i mødebranchen og få GRATIS korte "her og nu" nyheder og invitationer til relevante arrangementer m.v. sendt som email ugentligt. Kursuslex Nyhedsmail udkommer ikke i jule-, påske-, efterårs- og sommerferien.
 

Tilmeld dig


?