18.05.2020Møde & Event News

100 år ved strandkanten

Den helt store fejring af det fredelige og smukt beliggende Refugium Smidstrup Strand udsættes til senere på året. Jubilæumskagen skal ikke springes over.

”Vi havde glædet os til en stor dag med taler, fødselsdagskage, andagt i kirken, gæster fra Stiftelsen - og også besøg af venner og samarbejdspartnere,” siger konstitueret daglig leder Mette Wolf. ”Nu gemmer vi den store fejring til senere på året, hvor vi alle kan samles igen. I stedet mødtes Refugiets medarbejderne, hejste flaget og nød kaffe og morgenbrød sammen, for på den måde at markere de 100 år som en del af Sankt Lukas Stiftelsen”.

Hvis man i den grad trænger til fred og kærlig omsorg

I 1916 byggede Forlagsboghandler Jeppesen et sommerhus ved kanten af Øresund. Beliggenheden og omgivelserne var perfekte. Der var ro, plads til fordybelse og på det tidspunkt ingen andre huse i nærheden. I 1920 overtog Sankt Lukas Stiftelsen sommerhuset (i dag kaldet Stenhuset) med det formål at bruge huset til feriehjem for Søstrene. På Refugiet i dag kan man se billeder fra den tid, hvor Søstrene ferierede i Nordsjælland. Skønne billeder, der viser en helt anden tidsånd. Stemningen af at være under næsten privat omsorg hersker i dag, når man f.eks. mødes og spiser sammen i Stenhuset med strandfund i vindueskarmen og en veltilberedt middag eller frokost på det store spisebord.

Kirke og konferencesal på samme grund

I midten 1930’erne udbyggede Stiftelsen Refugium Smidstrup Strand med 12 små værelser i et anneks og igen i 1988 valgte man at udbygge Refugiet. Annekset blev revet ned, 22 nye værelser, en lille kirke og en konferencesal kom til og langsomt blev stedet ”forvandlet” til det konference- og retrætested, vi kender i dag. I dag har gæster fra hele landet mulighed for at afholde kurser, møder eller yoga-retreats her. Det rummelige og velindrettede konferencelokale har den skønneste udsigt til havet. Refugiets lille trækirke er åben for alle gæster for stilhed, andagter og eftertanke. Beliggenheden på en stor naturgrund med daglig besøg af rådyr og har direkte adgang til stranden giver Refugiet den sidste fornemmelse af idyl.

Se mere om Refugium Smidstrup Strand


?