09.04.2018Møde & Event News

100 års jubilæum på slottet

Det svenske Örenäs Slott har eksisteret siden 1918, men aldrig har det stået mere moderne og konferenceklar end nu. Med plads til 400 gæster.

De smukke gamle omgivelser på Örenäs Slott er der ikke rørt ved. Det er her, man slapper af og mærker freden og roen fra fortiden. Den autentiske stemning og de moderne mødefaciliteter er skilt ad på den måde, at mødelokalerne ligger, så de ikke forstyrrer slottets oprindelige udtryk. Og omvendt kan man næsten sige. Det veludstyrede og nybyggede mødehus ligger for sig selv og er indrettet med den seneste teknologi, belysning, luft og ergonomi. Mange af mødelokalerne er præget af farver og moderne, spændende bordopstillinger.

100 års jubilæum fejres med moderniseringer

Overnatningen foregår enten på slottet, i hoteldelen eller i herregårdsbygningen, hvor der er suiter, slotsværelser og herregårdsværelser. Men der findes også almindelige hotelværelser, hvoraf mange har udsigt over sundet. I forbindelse med jubilæet er 25 hotelværelser opgraderede med nyrenoverede badeværelser, en proces som bid for bid inddrager alle 115 værelser. Derudover er den nærliggende "Hamnkrogen i Ålabodarna" kommet under Örenäs Slotts drift og nyåbner i maj månad. Slottsbaren åbner nu i april med det nye navn ”Carl T´s”, opkaldt efter "Sukkerkongen", der byggede slottet i sin tid. Alt i alt får hele slottet et fint og lækkert designsløft.

Kun det bedste er godt nok

Med ægte interesse for skånske madtraditioner og med kærlighed til egnens råvarer komponerer køkkenet kulinariske menuer med mottoet ”kun det bedste er godt nok – som det passer sig for et slot”. Der tilbydes en lang række aktiviteter i samarbejde med et eksternt aktivitetsbureau. Blandt aktiviteter ved havet kan bl.a. nævnes shipyard challenge, sup-standup paddle og ræs med speedcats.

Slottes historie

Slottet byggedes mellem 1914-1918 af ”Sukkerkongen” Carl Tranchell, som ønskede sig en statelig sommerresidens. Desværre døde Carl Tranchell året efter, slottet stod færdigt. Det blev købt af greve Fredrik Bonde, som boede i det frem til 1939, indtil han solgte det som hotel og kursussted. Under krigen blev slottet brugt af bl.a. danske flygtninge, hvilket tegninger i kælderen stadig vidner om.

Siden 1992 har slottet været et moderne hotel- og konferencested med 115 værelser, 21 mødelokaler og konferencerum op til 400 personer. Örenäs Slott er i dag Skånes største konference venue i slotsmiljø.

Se mere om Örenäs Slott


?