18.02.2020Møde & Event News

11 danske restauranter fik grøn Michelin anerkendelse

Ved uddelingen af nordiske Michelin stjerner i Norge i aftes var der for første gang Michelin "Sustainable Gastronomy" på stjernehimlen.

Nu kommer Danmark og Skandinavien endnu længere frem i offentligheden, når det angår Michelins berømmelse. Årets overrækkelse adskiller sig fra tidligere års ved, at der i år også blev tildelt såkaldt "Sustainable Gastronomy" til restauranter, som udmærker sig på bæredygtighedsfronten. Michelin har første gang lanceret den grønne anerkendelse i forbindelse med overrækkelsen i Frankrig.

Modtagere af anerkendelsen ’Sustainable Gastronomy’.
-    Alchemist, Copenhagen
-    Alouette, Copenhagen
-    Amass, Copenhagen
-    Frederiksminde, Præstø
-    Hærværk, Aarhus
-    KOKS, Leynar/Færøerne
-    Molskroen, Ebeltoft
-    Moment, Rønde
-    Noma, Copenhagen
-    108, Copenhagen
-    Relæ, Copenhagen

Godt, Michelin forstår kundernes ønsker

Fødevarechefi HORESTA, Tine Skriver fortæller dagen efter uddelingen til Kursuslex, at hun er glad for, at Michelin forstår, at det bæredygtige køkken er noget, gæsterne har fået interesse for. Den grønne Michelin stjerne adskiller sig dog fra Det Økologiske Spisemærke, som skal opfylde ganske særlige krav for at blive tildelt. "Michelin vurderer i højere grad gennemskueligheden, Det vil sige om der er transparens omkring bæredygtigheden på restauranten, og om det ligger i restaurantens dna at arbejde bæredygtigt," siger hun.

Tine Skriver pointerer, at det ikke kun er topgastronomien, der prioriterer bæredygtighed. Derfor har HORESTA lanceret mærkningen Green Restaurant, hvor virksomhederne kan markedsføre sig med ansvarlig restaurantdrift.

Michelin har tillige offentliggjort en liste af restauranter, der ’tager positive skridt mod bæredygtighed’:
-    Aamanns 1921, Copenhagen – Taking a stand regarding animal welfare
-    Bryghuset Vendia, Hjorring – Waste from the brewery is sent to a farmer to be used as feed
-    Frederiksgade 42, Aarhus – Powered by a sustainable source (wind)
-    Gastromé, Aarhus – Turn seaweed from the beach into compost
-    Høst, Copenhagen – Part of a project to make the city carbon neutral
-    Henne Kirkeby Kro, Henne – Use a Long John cargo-bike for shopping
-    Kødbyens Fiskebar, Copenhagen – Always use sustainably sourced fish
-    Kong Hans Kaelder, Copenhagen – Protect and promote biodiversity in both field and sea
-    Nordisk Spisehus, Aarhus – Recycle organic waste
-    The Pescatarian, Copenhagen – Ferment and preserve to help reduce waste
-    Radio, Copenhagen – Aim to minimise water use in growing and cooking
-    Selma, Copenhagen – Beers are on tap to reduce the use of glass bottles
-    Tigermom, Copenhagen – Have their own hydroponic grow tent
-    Vaekst, Copenhagen – the restaurant operates on solar power

Arkivfoto: Geranium som har 3 Michelin stjerner.

Kilde: HORESTA

Se mere om Michelin Guide 2020

Se mere om HORESTA miljømærkningen Green Restaurant


?