08.09.2020Møde & Event News

Foto: CTC Photography

Afskedigelser på hoteller og konferencecentre

Men det er tilladt at afvikle møder og konferencecentre for max. 500 personer.

Allerede i starten Danmarks nedlukning blev mange ansatte i mødebranchen opsagt. Regeringen indførte økonomiske hjælpepakker, der udløb 31. august. Desværre er aktiviteten på de fleste hoteller og konferencecentre dog stadig lav, og derfor er endnu flere blev opsagt ved udgangen af august.

Arp-Hansen opsagde 84 medarbejdere, Øksnehallen 19 personer, Scandic 250, BC Hospitality Group 75, mens Comwell tidligere har opsagt 250. Lligesom Radisson og mange, mange andre har været tvunget til at sige farvel til dygtige medarbejdere.

De møder og konferencer, som afvikles for tiden, er små (oftest under 50 personer) og afholdes i mødefaciliteter, der burde rumme det dobbelte antal gæster. Indtjeningen på mødestederne er derfor minimal. ”Dir. Christian Guldager, Kursuslex, siger, ”Det er vigtigt at huske, at mødearrangementer med flere end 100 deltagere sagtens kan gennemføres, faktisk er det tilladt at afholde mødearrangement for helt op til 500 personer – under sikre forhold. Naturligvis ønsker ingen at medvirke til smitterisiko for nogen, men vi skal også passe på, at vi ikke aflyser alt, blot for at være helt sikre. Vi går jo også i indkøbscentre og deltager i sociale arrangementer, og møder, events og konferencer er altså vigtige elementer i vores samfund. Og det kan sagtens gøres på en fornuftig, lovlig og seriøs møde.”

Læs om Horesta's Safe to visit program


?