13.01.2020Møde & Event News

Bæredygtighed er en mega-trend

Boutique Hotel News spår, at den grønne bølge bliver en af de mest markante trends for hotelbranchen i dette år. 'Positiv luksus' er det nye begreb.

Bæredygtihed må anses som mega-trend for det forgangne år, og udviklingen forssætter ud ad det grønnes spor. Det mener Hotel Boutique News, som har kigget på nogle af de vigtigste trends lige nu.  Både den politiske, økonomiske og sociale ansvarlighed er højt oppe i forbrugernes bevidsthed og dermed også på de mødesteder, der har taget ansvaret på mødeplanlæggernes vegne. 0-spild, cirkulær økonomi og ren teknologi er noge af nøgleordene ifølge World Tourism Organisation (UNWTO).. Ligesom de mere holdbare løsninger vinder indpas på bekostning af brug-og-smid-væk. Holdbarhed og luksus hænger på mange måder fint sammen.

Positiv lukus

Waste Management og energibesparelser skal sikres i byområderne, siger Diana Verde Nieto, grundlægger af 'Positive Luxury'. Positive Luxury er en organisation, som sikrer bæredygtige fremskridt for både rejse-, skønheds- og modebranchen. "Bikuber i byen f.eks. og opmuntring til bæredygtig adfærd blandt gæsterne så som at tilbyde offentlig transport billetter fra lufthavnen eller servere sæsønpræget mad fra lokale leverandører og naturligivs fjerne burgen af plastik," siger hun. Alt sammen tiltag som allerede er langt fremme i et land som Danmark. Miljømærkningen Green Key er en af de mærkninger, som er med til at fremhæve bæredygtihed på tværs af hotelstjerner. Både de mest luksuriøse og de de mest enkle mødesteder kan opfylde kravene til at være seriøst bæredygtige.

Planter på tallerkenen

Trenden inden for menuerne lyder på meget mere plantebaseret føde på bekostning af kød. "Konkurrencen er stærk, så man må være meget innovativ, når det gælder ansvarlighed," siger hun. "Hoteller uden for byområderne må tilpasse sig de lokale økosystemer og spille en vigtig rolle i forhold til at genbruge og bevare naturens ressourcer. Samtidig må man tænkte i at give tilbage til lokalområdet i form af eksempelvis fair lønninger." Kilde: Boutique Hotel News.

Se mere om bæredygtighed hos World Tourisme Organisation


?