01.11.2021Møde & Event News

BC Hospitality bliver til Bellagroup

Bellagroup er det nye navn for koncernen bag blandt andet Bella Center, Bella Arena og AC Hotel Bella Sky.

Hos BC Hospitality Group udnyttede man nedlukningen under coronakrisen til at gentænke forretningen og starte forfra. Efter en markant omstrukturering, ny ejerkreds og ny ledelse er koncernen nu klar til vækst i det nye navn Bellagroup. Ambitionen er at gøre København til topdestination indenfor helt store events.

Hverdagen under coronakrisen med tomme hoteller og konferencesale var en dramatisk tid for BC Hospitality Group, der reelt måtte lukke størstedelen af forretningen ned og sige farvel til 2/3 af koncernens medarbejdere. Men det var også en mulighed for at gentænke forretningen og lægge en ambitiøs plan for fremtiden.

”Den voldsomme krise gav os mulighed for at gentænke forretningen fra a til å – på samme måde som et start-up. Mens vi ventede på gæsterne skulle komme tilbage, gennemgik ledelsen derfor alle funktioner både på venues og hoteller. Det var helt afgørende for at komme ud på den anden side,” siger Christian Folden Lund, CEO hos Bellagroup.

”Vi har altid været gode til at afholde arrangementer og give folk gode oplevelser – men knap så gode til at tjene penge på driften. Målet var derfor at styrke vores kommercielle områder med fælles marketing- og salgsfunktioner samt forenkle operationen på det enkelte venue og hotel,” siger Christian Folden Lund.

Nye faciliteter med Bella Arena

Under coronanedlukningen blev faciliteterne i Bellakvarter i Ørestad styrket. I juni åbnede Bella Arena med plads til flere end 8.000 stående gæster. Den tilfører nye, moderne kvadratmeter til Bella Center og dermed muligheden for at holde flere forskellige typer af events.

Nu er der plads til både helt store konferencer med keynotes samt større kulturelle events og koncerter. Der kan holdes enkeltstående events med 20.000 deltagere, men fleksibiliteten gør det også muligt at afholde tre samtidige – men adskilte events med op til 5.000 deltagere hver, ligesom der alternativt kan afholdes et meget stort antal mindre events samtidig.

København skal på verdenskortet igen

I oktober genåbnede koncernens største hotel, AC Hotel Bella Sky endelig efter halvandet års nedlukning, og siden sommer har Bellagroup ansat mere end 200 nye medarbejdere, og med de nuværende planer vil halvdelen af de ansatte i Bellagroup til nytår have under et halvt års anciennitet. Af de 200 nytilkomne indtil videre er knap halvdelen tidligere ansatte, der er vendt tilbage.

”Efterhånden som verden genåbner, vender forretningsgrundlaget tilbage. Mennesker har brug for at mødes, og med de mange omlægninger er vi mere klar end nogensinde til at sætte København på verdenskortet for store begivenheder igen,” siger Christian Folden Lund.

Læs mere om Bella Sky Conference & Event


?