29.09.2020Møde & Event News

Danske erhvervsnetværk går sammen om ny model for onlinemøder

I kølvandet på corona-krisen er 3 danske erhvervsturismenetværk gået sammen om et nyt samarbejde.

’Danmark på Tværs’ skal fremover gøre det nemmere, billigere og mere udbytterigt for virksomheder at afvikle onlinemøder på tværs af landet. På den måde kan de stadig ideudvikle med hinanden og samtidigt minimere omkostninger for både miljøet og dem selv.

Onlinemøder er blevet en fast bestanddel af arbejdsdagen, hvilket man også har oplevet i de 3 danske erhvervsturismenetværk Meet & More, MeetingLillebælt og Copenhagen Countryside, som er beliggende i henholdsvis Jylland og på Fyn og Sjælland.

De 3 netværk har derfor valgt at gå sammen i det nye samarbejde ’Danmark på Tværs’, som skal hjælpe både virksomheder samt konference- og mødesteder med at tage deres digitale arrangementer til nye højder. ”Vi så, hvordan brugen af onlinemøder steg under coronapandemien. Derfor tog vi fra Copenhagen Countryside initiativ til at kontakte Meet & More og Meeting Lillebælt, der begge var lige så begejstrede for tanken og interesserede i at deltage i dette projekt, som fik navnet Danmark på Tværs,” fortæller Trine Bruun fra Copenhagen Countryside.

Pia de Place fra Meet & More supplerer: ”Vi ser naturligvis stadig, at mange holder fysiske møder. Men coronaen har været med til at skubbe til den digitale omstilling. I en tid, hvor mange møder kommer til at foregå online, var det oplagt at undersøge, hvordan vi kunne hjælpe virksomhederne med at gøre møderne mere effektive og værdiskabende. Sammen hver for sig - online ’Danmark på Tværs’ tilbyder helt konkret firmaer, der spreder sig over et stort geografisk område, muligheden for at mødes i grupper hos møde- og konferencestederne. På den måde kan både nationale og internationale virksomheder være sammen hver for sig - i grupper".

”Dette samarbejde er skabt for at sætte mere fokus omkring muligheden for online møder på møde- og konferencestederne. Vi ved at mange af de virksomheder, som plejer at have deres konferencer og arrangementer, samles fra flere dele af landet og det kan være en udfordring i denne tid. Derfor har vi med samarbejdet ”Danmark på tværs” gjort det muligt, at mødes flere steder i landet på et professionelt konferencested - og samtidig kan deltagerne koncentrere sig fuldt ud om det faglige indhold og nyde god service dagen igennem. Når man skal ideudvikle og sparre, skal man kunne snakke sammen dynamisk og det sociale aspekt skal også passes. Derfor giver det mening, at man samles på 2 eller 3 centrale steder og så mødes digitalt i 2 eller 3 større grupper. Så kan man idéudvikle i hver sin gruppe og derefter forbinde med de andre grupper. På den måde har man nærhed med en gruppe mennesker og samtidig kan alle være på et sted i relativ nærhed af den vante arbejdsplads,” forklarer Anne Thygesen fra MeetingLillebælt.

Læs mere om Danmark på tværs


?