22.02.2021Møde & Event News

DI og Horesta: Der skal åbnes for møder

To store brancheorganisationer mener, der skal åbnes for møder og konferencer nu.

COVID-19-smittetrykket har været faldende i Danmark gennem længere tid, og samtidig har regeringen præsenteret ideen om, at hyppige tests kan være med til at få åbnet samfundet igen.

Det bør ifølge brancheorganisationen Horesta også føre til, at dele af turisme- og oplevelseserhvervet kan åbne igen med det samme. Hoteller og møde- og konferencesteder er blandt de steder, der i dag ikke er tvangslukkede og gerne må holde åbent, men hvor forretningen reelt set er væk.

Hoteller og konferencesteder skal åbnes
”Det er giver ikke megen mening, at det er tilladt at holde møder på en produktionsvirksomhed, men på grund af forsamlingsforbuddet, må de samme mennesker ikke mødes på et konferencested. Det bør der åbnes for her og nu,” siger Katia K. Østergaard, administrerende direktør i Horesta.

På samme måde skal hotellerne have mulighed for at udnytte deres faciliteter til fulde, så overnattende gæster kan bruge hotellets spa og spise deres morgenmad i restauranten frem for på værelset, mener brancheforeningen.

”Der er brug for en kontrolleret åbning af de dele af erhvervet, der ikke i dag er tvangslukkede, så virksomhederne får mulighed for øge omsætningen, og at det naturligvis kan og skal foregå sundhedsmæssigt forsvarligt med respekt for afstand og hygiejne,” siger Katia K. Østergaard.

DI: Forsvarligt med flere end 5 mødedeltagere
Også Dansk Industri (DI) ønsker en snarlig, kontrolleret genåbning af turisme- og oplevelsessektoren i Danmark.

”Sektoren har gennem de seneste år oplevet årlig vækst og stod stærkt, inden coronakrisen ramte. Det er samtidig virksomheder, der giver et vigtigt kulturelt bidrag til Danmark. De tilbyder oplevelser, glæde og sammenhold. Det skal vi holde hånden under,” siger Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i DI.

Dansk Industri peger også på en række, konkrete tiltag, som kan hjælpe erhvervsliv her og nu, uden at man behøver gå på kompromis med sundheden.

DI mener, at det i en lang række tilfælde er muligt at afholde kurser, workshops mv. med flere end fem kursister forsvarligt. Det gælder eksempelvis, når kurset holdes på virksomheder, hvor medarbejderne i forvejen møder ind på arbejde og er sammen.

”Det samme gælder på hoteller og hos andre professionelle arrangører. Alle steder skal det naturligvis kombineres med brug af nødvendige værnemidler, som sikrer, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt,” fastslår DI.


?