29.11.2018Møde & Event News

Et stolt by valgt som Michelin vært 2019

For første gang sker uddelingen af Nordens prestigefulde Michelin-stjerner uden for en hovedstad. Byen bliver vært for ’Guide Nordic Countries 2019’.

Til februar samles stjernekokke og pressefolk fra hele Norden i Aarhus, når verdens mest anerkendte gastro-guide drysser stjerner over nordiske restauranter af Michelin-kaliber. Det bliver første gang nogensinde, at ’Guide Nordic Countries’ finder sted uden for en hovedstad. Den gastronomiske stjerneoverrækkelse finder sted den 18. februar i Musikhuset Aarhus foran 500 gæster.

International Michelin direktør roser byen

”Vi ser frem til at fejre de nordiske restauranter i Aarhus næste år. De senere år har byen udviklet sig stærkt og er i dag et økonomisk, kulturelt og kulinarisk kraftcenter i Danmark. Her er toprestauranterne innovative, men ligger tit side om side med mere enkle steder. Det er dette miks mellem traditionel mad, som det berømte smørrebrød, det nynordiske køkken og inspirationen fra hele verden, som alverdens madelskere rejser til Aarhus for at opleve,” siger Gwendal Poullennec, international direktør for Michelin Guiden.

18. februar i Musikhuset Aarhus

”Det er en international anerkendelse af den markante gastronomiske udvikling, Aarhus og Østjylland har gennemgået over de senere år drevet af topkokke og lokale fødevareproducenter. Samtidig er det med til at markedsføre Danmark og Østjylland som en moderne og attraktiv gastronomisk turist-destination,” siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus. Sidste år fik Region Midtjylland og Aarhus sammen med resten af den midtjyske region den blivende titel: Europæisk Gastronomiregion.

Aarhus var i 2015 den første danske by uden for hovedstaden til at modtage en Michelin-stjerne. Samme år noterede byen en turismevækst på 17 procent. I dag huser byen 4 Michelin-stjernede restauranter. Kilde: Pressemeddelelse. Foto er fra Restaurant Frederikshøj i Arhus, som har 1 Michelin stjerne.

Se mere om Michelin i Aarhus

Se hvilke danske restauranter, der har Michelin stjerner


?