27.03.2020Møde & Event News

Folk skal lære sig 2 nye færdigheder

Mange har måttet lære sig teknikken ved at holde online møder. Men det er ikke kun teknikken, man skal mestre. Også faciliteringen er en anden.

Nød lærer teknik-forskrækkede mennesker at kaste sig ud i det og mestre teknikken for digitale møder til husbehov. Møde og Eventbranchen har for alvor fået en ny spiller. Og selv om det virtuelle møde aldrig kan erstatte det personlige, så kan det nogle gange være godt nok og samtidig både ressource- og tidsbesparende udover at være gavnligt for klimaet. Det kan være et valg. Frem for at flyve på tværs af landet for at afholde 2 timers bestyrelsesmøde og hjem igen samme aften. Men det mest interessante ved digitale møder er måske i virkeligheden det supplement, som teknikken kan bidrage med ved at udvide kredsen af deltagere især ved større møder. Altså kombinationen af det fysiske og det digitale.

Facilitering af virtuelle møder

Hos firmaet Tame, som udbyder in-person og virtuelle events, har der været travlhed under Corona-krisen. Tame har netop lanceret det nye konferenceprodukt: Virtual Conference-platform. Det er nemlig ikke kun teknikken, der skal fungere, hvis man skal bruge virtuele møder til noget. Det skal også den måde, man mødes på, når det sker digitalt. Man skal f.eks. forstå at håndtere de virtuelle netværkspauser, og man skal forstå at fastholde de virtuelle mødedeltagere fokuserede og engagerede.

Fremtidens færdigheder indenfor møde og eventindustrien

"Folk skal lære 2 nye færdigheder: 'Virtuel konference facilitering': Altså hvordan faciliterer du en 500 mands virtuel konference? samt 'Virtuel community building': Hvordan holder du deltagerne engagerede virtuelt," siger ceo i Tame, Jasenko Hadzic

Tames nye konferenceprodukt, Virtual Conference-platform, gør det muligt for arrangører at være vært ved globale, virtuelle konferencer og begivenheder. Platformen lærer brugerne at mestre og facilitere konferencer fra 500-1000 menneske.

Både fysiske og virtuelle deltagere

"Man kan holde en 50 mands fysisk konference og have 1000 deltagere med virtuelt. Det betyder, at ALLE konferencer og events med ét er globale," siger Jasenko Hadzic. Han forventer, at de erfaringer, man har gjort sig under Corona-krisen, vil bringes med videre ind i fremtiden. Når blot man er opmærksom på, hvordan man faciliterer de hybride konferencer, hvor nogle deltagere er tilstede fysisk, mens andre deltager virtuelt.


?