10.08.2020Møde & Event News

Genåbning af Danmark

To af Danmarks største og mest anerkendte konferencecentre vil have klar besked.

Direktørerne på Vingsted hotel & konferencecenter og Nyborg Strand har udsendt følgende opfordring til politikerne:

Direktør Mette Ravn og dir. Jan G. Larsen, Nyborg Strand ønsker at konfrontere politikerne med de udfordringer, som mødebranchen ståri lige nu. De mener, at "Danmarks konferencecentre anses som værende i ”Premier League” i forhold til hygiejnetiltag, sporbarhed og styring af konferencegæster. Danmarks konferencecentre kan afvikle møder trygt og sikkert ift. forebyggelse af COVID-19. Vi kan tilbyde store lokaler, masser af plads ift. eksisterende krav og en sporbarhed/tracking af ALLE kunder før, under og efter et konferenceophold. Alle deltagere og kunder er registrerede med kontaktoplysninger, hvorfor vi kan spore potentiel smitte og isolering/afbrydelse af smittekæder er fuldt muligt. Alle vores gæstegrupper har fastlagte programmer, som overvåges af os som mødested. Ved tegn på risici, vil vi overstyre tidspunkter og lokaliteter i forhold til pauser og forplejning. Vi kan til enhver tid adskille vores forskellige kundegrupper.

Mødebranchens ønsker til den kommende fase 4 er:

 • Vi ønsker at kunne samle flere end 500 personer i ét lokale ved siddende arrangementer
   
 • Vi ønsker kvadratmeterkrav på 1 m2 pr. gæst
   
 • Vi ønsker fastholdelse af nuværende restriktive hygiejne- og rengøringskrav
   
 • Vi ønsker stramme regler i forhold til sporbarhed
   
 • Vi ønsker fastholdelse af nuværende afstandskrav på 1 meter
   
 • Klare retningslinjer for afholdelse af møder efter 1/9 2020

 

NYBORG Strand og VINGSTED hotel & konferencecenter er to af de helt store spillere på det danske mødemarked i provinsen. Vi omsætter over 200 mio. kr. om året, og vi har over 200 fastansatte medarbejdere. Pt. har vi over 120 medarbejdere hjemsendt med lønkompensation til den 29/8 2020. Vi har desværre allerede opsagt over 40 medarbejdere. Ordrebøgerne er tomme i august 2020, og ordrer for møder i efteråret annulleres dag for dag. Situationen skyldes, at der ingen klare retningslinjer er for afholdelse af møder efter 1/9 2020.

Mødebranchen får store tab i 2020; alene på NYBORG og i VINGSTED har vi indtil videre tabt 100 mio. i omsætning, og vi får betydelige millionunderskud i 2020. Vi skal samtidig i gang med yderligere afskedigelser, når hjælpepakker udfases. I kan hjælpe mødebranchen og undgå de potentielle kommende afskedigelser ved hurtigst muligt at fastsætte retningslinjerne for 1/9 2020 indeholdende ovenstående ønsker."

 

Læs mere om Vingsted hotel & konferencecenter

Læs mere om Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter


?