29.05.2020Møde & Event News

Giv lov til flere deltagere - tak

Når politikerne igen skal tage stilling til at løfte forsamlingsforbuddet, håber de danske kongrescentre at tallet kan øges til 100.

Fra 8. juni hæves forsamlingsforbuddet fra de nuværende 10 til 30 eller 50. Men den danske mødeindustri håber, at tallet så snart som muligt kan hæves yderligere. Det er meldingen fra såvel Horesta som Dansk Erhverv.

Der kan ikke skabes reel aktivitet med så få deltagere

I en ny Horesta-undersøgelse svarer 5 ud af 6 virksomheder i populationen, at forsamlingsforbuddet minimum skal hæves til 100 personer. Lige nu er det kun hvert 5. konferencecenter, som har åbent for møder. Cheføkonom i Horesta, Jonas Kjær, siger: ”Konferencevirksomhederne lever af at bringe folk sammen, derfor er de særligt hårdt ramt af coronakrisen. Både erhvervsmæssige møder og konferencer er blevet aflyst. Sådan vil billedet forblive, så længe forsamlingsloftet er så lavt.”

Jonas Kjær tilføjer, at en stor del af erhvervskunderne har begrænset deres møde- og rejseaktiviteter, og det mærker også MICE-virksomhederne. 2 ud af 3 forventer en omsætningsnedgang på minimum 60 procent i juni, ifølge Horesta-undersøgelsen. ”Virksomhederne har mange uafklarede spørgsmål, der er kritiske for deres drift. Foruden forsamlingsforbuddet er der de lukkede grænser. Så længe der ikke er udenlandske forretningsrejsende, vil mange kongresser og større events udeblive,” Kilde: StandBy. Foto: Vingsted Hotel & Konferencecenter.

Se mere om HORESTA


?