20.05.2020Møde & Event News

Glasbokse til udsatte kan blive næste skridt til møderne

Det kan blive en ny luksus med glasboks i mødesalen og restauranten. Det er bedre at være med under hensyn end slet ikke at deltage.

På Grand Hotel Lund 1 time fra København har man indrettet særlige zoner for sårbare gæster. Fremtidsforskeren Liselotte Lyngsø var forleden på en lille mission over grænsen til det svenske hotel for at få et indtryk af, hvordan svenskerne i dag går ud og spiser, og hvilke forholdsregler, man kan tage, når man vælger at holde åbent for gæster i krisetid. For hvem ved, om dette bliver New Normal i meget lang tid - måske endda evigt.

I restauranten på Grand Hotel Lund er menukort på bordene fjernet, det samme er brødkurve og alt, hvad der normalt er fælles, og som mere end en enkelt person almindeligvis vil røre.

De sårbare sidder for sig selv

Nogle af gæsterne på Grand Hotel Lund bliver der taget ekstra hensyn til, nemlig de sårbare. "Det har gæsterne formentlig selv oplyst, da de har booket bord, og derfor er det personale, der serverer ved netop de borde, iført værnemidler i form af masker, mens nogle har visir på," forklarer hun til Berlingske. Det har længe været normalt og socialt accepteret, at der skal kunne komme kørestole ind i mødelokaler, hotelværelser, restauranter, biografer osv. Næste skridt bliver måske, at der også er glasrum til de udsatte, der som noget helt normalt også bærer 'svømmebriller' for at beskytte øjnene og naturligvis mundbind for at dække mund og næse.

Se mere om Grand Hotel Lund


?