19.05.2020Møde & Event News

Håber møder bliver noget eksklusivt

"Men jeg håber ikke, vi starter en ny social kultur uden nærhed og kram," lyder det fra restauratøren på et mindre mødested i Hellerup.

Restauratør Martin Volf fra mødestedet Øregaard Café i Hellerup: "Det er fantastisk, at vi kan åbne nu. Vi har en gårdhave, en terrasse og og indendørs restaurant. Vi åbner efter de gældende foranstaltninger. Jeg synes, reglerne er lidt fluffy, og gæsterne er også usikre på, hvad de må og ikke må. Men som erhvervsdrivende tager vi de hensyn, vi hele tiden har gjort. Vi rengør f.eks. 2 gange i timen og overholder afstandsreglerne. Og selv er vi med garanti helt rene."

Mon folk tør komme?

Martin Volf forventer ikke at få den samme omsætning, som før, selv om café og restaurant nu må åbne igen. Blandt andet fordi lokalerne er tilknyttet et museum, som stadig skal holde lukket. "Men jeg glæder mig til at møde mine stamkunder igen. Jeg ved, de glæder sig til at komme. Men jeg må da indrømme, at jeg har en nervøsitet i forhold til, om folk er blevet bange for at gå ud." Dog håber Marin Volf inderligt, at folk kommer tilbage til normalen. "Jeg har i hvert fald ikke lyst til at bidrage til, at vi starter en ny soial kultur uden nærhed. Det ville virkelig ærgre mig, hvis vi holder op med at kramme og være tætte."

Eksklusive møder med færre fremmede

Som et mindre mødested med store udendørs arealer håber Martin Volf selvsagt, at fremtidens møder vil sætte fokus på det nære i form af små steder, hvor man har det hele for sig selv. Han forventer, at digitale møder er kommet for at blive. "Men jeg håber, at når man trods alt alligevel gerne vil mødes fysisk, så skal det gerne være lidt lækkert og eksklusivt."

Personligt har Martin Volf nydt roen i denne ufrivillige pause. "Freden har givet stof til eftertanke, om hvor hurtigt alting skal gå." Den ro og reflektion må gerne komme med ind i fremtidens møder, håber han.

Se mere om Øregaard Café


?