08.11.2018Møde & Event News

Hold møde i ægte guld

Arveguldet brændte. Men den smukke sal genåbner i det nye år med nyt bladguld og gulve. Slottes øvrige rum genopfriskes efter røgskader.

Intet er så galt, at det ikke er godt for noget. Det er ånden hos Næsbyholm Slot, som lige nu er ved at klare skaderne efter en brand i den smukke guldsal (foto), som blev ødelagt af flammer Allehelgens Aften.

Det hele bliver som nyt

"Slottet er jo en kulturarv, som skal genskabes i sit oprindelige udtryk, så der går folk fra Slots - og Kulturstyrelsen herude lige nu," siger slottets direktør, Morten Lund til Kursuslex en torsdag morgen, hvor han går rundt i det p.t. lukkede slot ikke så længe efter branden. "Vi prøver at åbne igen så hurtigt som overhovedet muligt," siger Morten Lund. "Forhåbentlig i starten af det nye år."

Den positive vinkel på branden er, at lokalerne får nye sildebensgulve, og den smukke guldsal genskabes lige så pompøs, som den var før. Den del af indretningen, som har fået røgskader, bliver erstattet af nyt, sådan at slottet kan genåbne frisk og forgyldt i det nye år.

Fremgang for bookinger

Den lidt mere ærgerlige vinkel er, at Næsbyholm Slot har måttet aflyse vinterens mange bookinger. "Vi er så kede af denne situation, da vi gennem de seneste år har lagt meget energi i at promovere slottet og få flere fester og gæster i hus. Dette er lykkedes med meget stor succes, og vi har kalenderen fuld som aldrig før," skriver slottet på sociale medier. Næsbyholm Slot stiler efter at åbne for møder, konferencer og fester igen i starten af det nye år.

Se mere om Næsbyholm Slot


?