07.01.2020Møde & Event News

Hotel-løbeklub samler skrald

På Clarion Hotel Copenhagen Airport mødes et hold løbere hver uge for at samle skrald – løberne består af både naboer, hotelgæster og medarbejdere,

Hver uge løber en flok af hverdagens helte ud og samler skrald på Amager Strand sammen med Clarion Hotel Copenhagen Airport. Det har de gjort hele året. Deres mål var 1000 kg, men de stoppede ikke dér. Nu har de samlet mere end 1,5 ton skrald fra lokalområdet. Initiativtageren kalder det fantastisk, men skræmmende. Ideen til at samle skrald, imens man løber, kommer fra Sverige. Her er det et kendt koncept under navnet plogging.

Forbedrer samtidig naboskabet

Turen afsluttes altid med en fælles morgenmad på hotellet som tak for indsatsen. “Vi vil være verdens bedste naboer for lokalområdet. Vi har et stort fokus på både miljø og social ansvarlighed, og derfor er vi meget imponerede over, at så mange lokale trofast kommer og løber med hver onsdag. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget, og på denne her måde sikrer vi, at store mængder skrald og plastik ikke ender i havet eller forurener vores natur,” siger Cecilie Belling Thomsen, CSR-ansvarlig på Clarion Hotel Copenhagen Airport.

Håber at kunne vende attituden

Cecilie Belling Thomsen er stolt af den faste gruppe løbere, som går under navnet 'Clarion Plogging Patrol'. Til gengæld er hun ikke imponeret over de store mængder skrald, der hver uge flyder i lokalområdet. “Vi løber jo på den samme strækning hver uge, og jeg synes, det er utrolig trist, at der altid er nyt skrald. Man skulle tro, at der ville være mindre, i takt med at vi rydder op, men det er desværre ikke tilfældet. Heldigvis møder vi mange på vores rute, som spørger ind til, hvad vi gør og synes det er et godt initiativ. Så forhåbentlig er vi med til at skabe noget opmærksomhed om problemet og en større bevidsthed, der på sigt vil ændre folks adfærd.”

Se mere om Clarion Hotel Copenhagen Airport


?