05.12.2021Møde & Event News

Hotelmedarbejdere fra Spanien

Jobportal vil med ny ordning skaffe arbejdskraft fra Andalusien til Danmark.

Jobportalen HEADaHEAD går ind i kampen om at skaffe arbejdskraft til hotelbranchen og udvider forretning med ny medarbejder i Spanien.

I provinsen Andalusien i Spanien er arbejdsløsheden høj inden for turismeerhvervet, og arbejdskraft herfra kan derfor være et kærkomment tilskud til at få besat de mange ledige stillinger i branchen herhjemme.

Den danske virksomhed har i tæt dialog med den spanske arbejdsformidling i Andalusien, samt arbejdsgiver- og fagforeninger herhjemme, udviklet et holdbart rekrutteringsprogram, hvor kvalificerede ledige fra Andalusien nu har mulighed for at søge job i Danmark.

Betina Maersk fra HEADaHEADs har været den drivende kraft i udviklingen af rekrutteringsprogrammet og står for den praktiske håndtering mellem de spanske jobsøgere og de danske virksomheder. Rekrutteringsprogrammet bliver lanceret i starten af 2022.

Spanien og særligt Andalusien har været ekstremt hårdt ramt af coronakrisen og de deraf manglende udenlandske turister. Der er derfor et stort potentiale for at hente kvalificeret arbejdskraft til Danmark.

”Arbejdsløsheden i Andalusien er høj og er blevet yderligere forværret i forbindelse med coronakrisen og jeg oplever, at mange kvalificerede og kompetente mennesker fra erhvervet i dag står uden arbejde. Derudover er lønningerne i Spanien blandt de tre laveste i EU, hvilket gør Danmark til et meget attraktivt sted for spanierne at arbejde,” siger Bettina Maersk.

For at kunne tiltrække de allerbedste kandidater til Danmark har HEADaHEAD sammensat en smart ordning til de spanske kandidater. Ordningen ligner den praksis, som anvendes af krydstogtsbranchen og gør det muligt for spanierne at arbejde i Danmark og samtidig opretholde de forpligtigelser, de har i deres hjemland.

Praktikken i ordningen ser i korthedsåledes ud:

  • 14-dages arbejdstid – to spanske medarbejdere deler en fuldtidsstilling
  • Man arbejder i 14 dage og har fri i 14
  • 37-timers arbejdsuge med to ugentlige fridage, præcis som en almindelig fuldtidsansat i Danmark
  • Den løn, de spanske medarbejdere opnår som deltidsansatte, svarer til en fuldtidsløn i Spanien


Alle kandidater skal til jobbene i Danmark skal have mindst fire års erfaring fra branchen og kunne tale engelsk på et passende niveau. 


?