28.06.2021Møde & Event News

Jesper Koch er Kokkenes Kok

Fornem pris til den gastronomiske chef på Hotel Alsiks restaurant ”Syttende”.

Til dagligt står Jesper Koch i spidsen for restauranten ”Syttende” på Hotel Alsik i Sønderborg. Nu kan den anerkendte gourmetkok også smykke sig med en af kokkebranchens fineste titler, da han er blevet kåret som Kokkenes Kok. Prisen blev overrakt i forbindelse med kokkekonkurrencen Sol Over Gudhjem på Bornholm.

”Gennem en lang årrække har Jesper Koch sammen med brødrene Michael og Lasse været med til at sætte Aarhus på det gastronomiske verdenskort. Både som ambassadører for den fineste gastronomi og som fortolkere af gastronomien på et niveau, hvor de fleste danskere kan være med. Begge dele er gjort på et tårnhøjt niveau, hvilket også ses på det nye projekt Alsik, der på kort tid har manifesteret sig som et af landets bedste spisesteder,” lyder det i en pressemeddelelse.

”Jesper Koch er samtidig manden, der får tid til at skrive bøger, inspirere flere til et sundere liv, arbejde med udvikling af bedre fødevarer som ost og kød på højeste niveau, og optræde på tv som en fantastisk ambassadør for branchen. Endelig er Jespers gode humør og smittende latter en væsentlig grund til, at han er så vellidt af kolleger og andre gode folk fra branchen,” lyder det videre.

Bestyrelsen i Fonden Dansk Gastronomi nominerer hvert år tre kokke, den mener har gjort sig fortjent til prisen, og det afgøres i fællesskab, hvilke tre der opstilles som kandidater. Herefter er det op til offentligheden og især netværket i branchen gennem en sms-afstemning at afgøre, hvem af de tre nominerede, der vinder. I år stod valget mellem Wassim Hallal, John Kofod og Jesper Koch.

Se mere om Hotel Alsik


?