01.11.2021Møde & Event News

København hædret for kongresarbejde

Wonderful Copenhagen får pris for initiativet Copenhagen Legacy Lab.

Hvordan får man som destination mere værdi ud af at være vært for internationale kongresser? Det spørgsmål arbejder man målrettet med Wonderful Copenhagen i regi af det såkaldte Copenhagen Legacy Lab.

Den indsats er Wonderful Copenhagen netop blevet anerkendt for i form af Global Destination Sustainability Movement’s Innovation Award 2021.

Prisen blev overrakt i forbindelse med den årlige ICCA-kongres i Paris, hvor Kit Lykketoft, der er direktør for erhvervsturisme og events i Wonderful Copenhagen, tog imod prisen og fortalte om WoCos arbejde med legacy og bæredygtighed.

”Begrebet legacy-arbejde og arbejdet med at skabe langvarig positiv effekt har været på vores dagsorden i nogle år, men pandemien har bestemt givet arbejdet nye dimensioner. Det har forstærket nødvendigheden af at bruge en systemmodel, hvor foreninger får de rigtige værktøjer til at nå deres mission over for fællesskabet – og vores Copenhagen Legacy Lab koncept dækker dette behov,” siger Kit Lykketoft.

København har igennem en årrække opbygget en særlig position som værtsby for internationale kongresser, og før pandemien, i 2019, var København verdens 12. mest benyttede kongresby globalt set, hvilket skabte en omsætning på over én milliard kroner.

Arbejdet med at genstarte kongresforretningen i hovedstaden og samtidig få endnu mere værdi ud af det enkelte værtskab er en vigtig del af den genstartsplan for hovedstadens turisme, som Wonderful Copenhagen i begyndelsen af året lancerede sammen med Erhvervsministeriet og Københavns Kommune.

Læs mere om København som møde- og kongresby


?