16.03.2020Møde & Event News

Kreative løsninger og håb

Nogle hoteller sælger de bugnende lagre som to-go mad. Andre tilbyder hotelværelser til isolation af de svageste. Og nogle håber, vi kan lære af krisen.

”Jeg tror, der vil komme blivende ændringer som konsekvens af krisens udfordringer. Vi har selv hver dag her hos os fundet på alverdens kreative løsninger for at løse udfordringerne Jeg er optimist, og jeg tror, at vi lykkes med at hjælpe hinanden igennem dette kæmpe store bump på vejen. I starten af krisen synes jeg, at ansvaret blev lagt for meget ud på os virksomheder. Det kan vi ikke klare alene. Derfor var jeg stolt over vores statsminister, da hun blev mere tydelig og konkret og gjorde det til et statsansvar og et fælles samfundsansvar at få landet bedst muligt igennem krisen. Det lederskab kan vi alle sammen lære noget af,” siger adm. dir. i Messe C, Fredericia, Grete Højgaard til Kursuslex.

Et hotelværelse kan bruges til syge

Nogle hoteller har fundet på at sælge deres bugnende mad-lagre som "to-go" til de lokale, og andre hoteller tilbyder deres værelser til sygebehandling eller isolation af syge, hvis der kommer til at mangle kapacitet. Det vigtige lige nu er, at flest mulige bærer et fælles ansvar. For der er mange, der vil blive savnet, hvis de ikke klarer skærene. Soho Boutique Hotels i Spanien (foto) sætter f.eks. hele 3 hoteller i kæden til rådighed som Corona centre. Eike Invest i Danmark sætter tomme hotellejligheder til rådighed for folk, der er svækkede og har særligt brug for isolation. Det samme tilbyder Coco-Hotel med sine 90 værelser.

De mindste virksomheder er mest udsatte

Hos HORESTA kæmper man med rette for at få regeringen til at bygge bro mellem før og efter Corona krisen. Det er mere end svært at finde de optimistiske briller frem hos HORESTA efter statsminister Mette Frederiksen fredag aften meddelte, at de danske grænser lukkes for udenlandske statsborgere med virkning fra lørdag middag. ”Det vil få enorme konsekvenser. Det er en komplet nedlukning af vores erhverv,” siger Kirsten Munch Andersen, HORESTAs politiske direktør. ”Indtil nu har man kunnet læne sig en smule op af de almindelige afbestillingsregler og få lidt penge, hvis kunderne afbestilte deres ophold. Det er også røget nu. Så hele vores erhverv står i en ekstremt presset situation. Man må sige, at vores erhverv stort set de facto er lukket ned nu. Så virksomhederne bliver tvunget til at afskedige medarbejdere. Og i vores erhverv er lønudgifter den største post, så der er akut brug for at kigge på lønkompensation.”

Fra adm. direktør Katia K. Østergaard lyder budskabet blandt andet, at der er brug for en straks-pakke til hoteller, restauranter og oplevelsesvirksomheder i hele landet, som kan nedbringe deres udgifter her og nu. "Og derudover har vi brug for en mere langsigtet plan og indsats, hvor vi allerede nu kan få sikkerhed for, hvordan hele erhvervet kan hjælpes på fode igen efter corona-krisen." Kilde: HORESTA.

Håb forude

Lige nu forventer viruseksperterne, at Corona topper med antal smittede i slutningen af april (Kilde: Berlingske) Så meget desto mere grund til at ikke at smide alle håndklæder i ringen. I stedet bør branchen måske hjælpe hinanden indbyrdes med udsættelser af krav og betalinger. Og på alle måder undgå, at dem, som man gerne vil se ude på den anden side, bliver nødt til at dreje nøglen om på grund af 3 eller 4 måneder med fuldkommen urimelige vilkår. Hvis det største problem er likviditeten, så er det her, alle bør sætte ind og støtte hinanden bedst muligt gennem særaftaler og kreativ imødekommenhed. Virus eksperter forventer, at antal smittede over de næste 6 uger vil vokse voldsomt, Ligesom man måske ikke skal sælge sine aktier lige nu, skal man måske heller ikke vælte sine samarbejdspartnere lige nu.

Fortsæt debatten på Kursuslex Facebook profil


?