30.03.2020Møde & Event News

Krisen blev en kickstart for digitale møder

Mange, som aldrig før har benyttet sig af videokonferencer, mobilmøder m.v. har lært sig teknikken af nød. Men nogle har også opdaget fordelene.

Brugen af online møder og videokonferencer har fået en kæmpe plads midt I Corona-krisen. En af dem, der har haft særlig glæde af online møder, er tidligere adm. direktør i Microsoft, elektronikingeniør Jørgen Bardenfleth, som i dag sidder i 10 forskellige bestyrelser. ”Jeg tror helt klart, der bliver flere online møder, også når Corona krisen er overstået,” siger han. Men han er enig i, at teknikken skal være i orden. Ellers er det træls!

'Zoom', 'Teams' og 'Cisco Webex' er nogle af de systemer, som flest har været glade for at bruge.

Omsætningsfremgang på 50-70%

Ceo, Martin Elsborg fra Livehouse Europe og dansk kontor i Greve bekræfter, at Zoom og Teams er de mest anvendte systemer lige nu, når det gælder online møder. Men Livehouse Europe har især sin styrke i forhold til livestreaming af større arrangementer som f.eks. faglige kongresser, aktionærforsamlinger m.v. I krisens første måneder oplevede Livehouse en omsætningsfremgang på 50-70%. Det er naturligvis glædeligt, "men jeg havde hellere oplevet fremgangen på et andet grundlag," siger han.

Det fysiske møde suppleres fint af digital streaming

”Under krisen streamede vi f.eks. en konference for rådgivnings- og konsulentfirmaet Deloitte med flere tusinde online deltagere," siger Martin Elsborg. "Det foregik fra en tom mødesal, der havde været booket længe inden krisen. De fleste key note speakere accepterede at møde op og gennemføre deres indlæg uden synlige tilskuere. Men vi kunne lige så godt have streamet fra et kontorlokale.” Martin Elsborg ser ikke streaming som en mødeform, der skubber de fysiske konferencer og kongresser ud af billedet. Men han ser det som et stærkt supplement. Nogle gange er det de allermest værdifulde kongresdeltagere, der er forhindret i at møde op. Med streaming kan de deltage interaktivt sammen med de fysiske deltagere.

Se mere om Livehouse Europe


?