28.06.2018Møde & Event News

Læs Møde & Eventmagasinet her

Der er noget, vi mangler. Se, hvad det er, og hvorfor det er så vigtigt for os mennesker i særtemaet i det seneste Møde & Eventmagasinet.

Hvorfor kan vi mennesker lide at være i naturen og i særdeleshed ved havet? Hvad gør det ved os, og hvordan kan vi bruge det som ide-booster til møderne? Det svar får du i det nye nummer af Møde & Eventmagasinet, som er på gaden nu med bl.a. et særtema om møder ved havet. Du får endda svaret af en psykolog, som er specialiseret i bl.a. meditationer ved havet.

Vi mangler det, som naturen gør ved os

”Vores kognitive tilgang til verden fylder meget i vores hverdag. Men den kognitive side er kun en forsvindende lille del af, hvem vi er som mennesker,” siger cand.psych.aut. Birgitte Sølvstein i det nye nummer af Møde & Eventmagasinet. ”Der sker en fysiologisk reaktion i kroppen, når vi er i naturen – især ved havet,” siger hun. ”Vi mennesker er en del af naturen, og vi mangler den! På et dybt plan får naturen os til at føle os hjemme. Det gælder skoven, bjergene og havet.

Når især havet har en meningsfuld virkning på os, er det bl.a. på grund af havets vide horisont”, siger Birgitte Sølvstein. ”Havet ender ikke – det forbinder hele jorden. Og det er ligesom resten af naturen større end os selv. Vi kan bruge havet som en metafor for os selv. Øverst er bølgerne med tanker og følelser. Nedenunder er vores dybere jeg."

Ubevidst tænkning

"I psykologien taler man om ”Attention Reservation Theory”. Opmærksomheden skånes og genoplades, fordi man i naturen bruger en uanstrengt form for opmærksomhed. Nervesystemet afspændes via en række fysiologiske og neurokemiske processer, og humøret bedres, fordi ophold i naturen sætter gang i produktionen af hormoner, der giver velvære og positive følelser. Man får en bedre problemløsning på grund af plads til ubevidst tænkning og problemløsning. Det sker, fordi den mere aktive form for tænkning sættes på standby,” understreger Birgitte Sølvstein.

”Til daglig bruger vi vores opmærksomhedsevne rigtig meget, og det slider på hjernen. Det sidste par hundrede år har vi bevæget os længere og længere væk fra naturen, men størstedelen af hjernen er stadig forankret i naturen. Det er ikke noget, vi synes. Det er ikke noget, vi er bevidste om. Det er hinsides fornuften,” siger hun. "Derfor er walk & talk så godt, fordi man ser i en fælles retning. Man er sammen i stedet for at være 2 eller flere personer, som sidder over for hinanden. Hjernen flyder anderledes, når man ikke skal forholde sig til hinanden og ikke behøver at have øjenkontakt.”

Tema om maden

I det nye magasin finder du ligeledes et særtema om maden. Hvad er det nye? Hvordan kan man spise på anderledes måder. F.eks. i naturen. Det hele præsenteres i magasinet.

Læs Møde & Eventmagasinet online her


?