28.04.2020Møde & Event News

Mødeplanlæggerne vil have ændringer

Kursuslex har spurgt 274 møde- og eventplanlæggere om Corona-krisens eftervirkninger og om deres holdning til fremtidens møder og events.

Her er et kort koncentrat af analysens resultater:

Hygiejnen skal naturligvis altid være i topform på hoteller og konferencecentre, men nu skal der også fokus på jævnlig afspritning af håndtag, kontakter, teknisk udstyr m.m. – og afspritningsapparater (uden pumpe, som man er tvunget til at røre) skal være tilgængelige på fællesarealer – også gerne på værelserne. Og husk at informere gæsterne om de nye hygiejne-tiltag, for man vil vide noget om det, man ikke nødvendigvis kan se.

Måltiderne

Madbuffet´er skal afskaffes og der skal skabes god plads mellem de spisende i restauranten. Helst vil man slet ikke blandes med andre grupper, hverken i spisesammenhæng eller under pauserne.

Lokalerne

I mødelokalerne skal der også være rigelig plads mellem deltagerne, og muligheden for at afvikle webinarer, digitale møder eller at have kollegaen fra USA med på en skærm i mødelokalet skal være tilstede. ”Vil lægge mere mærke til indretning af lokale i.f.t lys/søjler/vinkler til livestream og video,” skriver en planlægger.

Digitale møder

De digitale møder er blevet et hit, og de er kommet for at blive, ”men jeg tror kun, det er en periode, så kommer vi tilbage til normalen. Vi har brug for den personlige kontakt”.

Betaling og annulering

”Ekstrem fokus på betalings-, ændrings- og annulleringsbetingelser”, skriver flere. Flere har afbestilt store arrangementer p.g.a. regeringens forsamlingsforbud. Det har medført store afbestillingsgebyrer, som ikke alle finder rimelige. Derfor er der fremover behov for større fleksibilitet og gennemskuelighed i afbestillingsreglerne.

Se hele analysen her


?