22.11.2019Møde & Event News

OL-Hoteller i protest mod Airbnb som sponsor

Franske hoteller truer med at boykotte OL, fordi Den Internationale OL-kommité har accepteret Airbnb platformen som sponsor ved de olympiske lege.

Den Internationale Olympiske Komité har for nylig præsenteret platformen "Airbnb" som ny sponsor for de olympiske lege, som finder sted sommeren 2024 i Paris. Det har bragt de franske hoteller på barrikaderne i protest. Hotellerne truer med boykot i forbindelse med planlægningen af OL.

Unfair konkurrence

Der er tale om en 500 mio. dollar aftale frem imod 2028. De franske hoteller anser aftalen som unfair konkurrence. “Airbnb holder sig ikke til regler og love og må derfor diskvalificeres," lyder protesten fra BNE sammenslutningen af uafhængige hoteller. BNE har således indlagt en protest imod beslutningen om at lade Airbnb indgå som sponsor.

“Hotellerne vil standse deltagelsen i planlægningen af OL-legene 2024,” siger Laurent Duc, som er leder af UMIH-Hotelfaggruppen. Også CEO for det østrigske hotelforbund ÖHV Michaela Reitterer har kommenteret aftalen med følgende kommentar: "Den Internationale Olympiske Komité sætter høje standarder for sport og moral og bør derfor også selv agere ud fra disse værdier." Kilde: Tophotel.de

OL sparer penge lyder modargumentet

“Samarbejdet med Airbnb er en stor hjælp, fordi det giver mulighed for indkvartering til en lav pris, hvilket reducerer omkostninger for OL organisationens medlemmer og partnere," siger IOC President Thomas Bach. "Aftalen vil minimere behovet for ny infrastruktur for indkvartering i OL-perioden. Samtidig genererer det omsætning for værtskommunerne," lyder modargumentet fra Thomas Bach. Kilde France24.

Se mere om OL 2024 i Paris


?