10.03.2020Møde & Event News

Regeringen klar med hjælpepakke

Regeringen vil understøtte virksomhedernes likviditet, ligesom der arbejdes med en kompensationsmodel til de virksomheder, som rammes hårdest.

Det er et lettet HORESTA, der nu melder ud, at regeringen har en hjælpepakke på vej til de virksomheder, der lider mest under Coronaens konsekvenser. Hotel- restaurant- og turisterhvervets brancheorganisation HORESTA er meget tilfreds med, at regeringen nu er parat med en hjælpepakke, der skal afbøde effekten af corona-virussen.

Regeringen vil inden for meget kort tid komme med initiativer, som vil understøtte virksomhedernes likviditet, ligesom der arbejdes med en kompensationsmodel til de virksomheder, som rammes hårdest. Det glæder HORESTA, som har gjort opmærksom på de store konsekvenser, corona-krisen har på turisme- og oplevelseserhvervet. Statsminister Mette Frederiksen gjorde det i går, den 9. marts, meget klart, at regeringen er helt opmærksom på, at turisterhvervet, herunder hoteller, restauranter, kongrescentre og eventsteder, er blandt de virksomheder, som er hårdest ramt.

Hjælp til de nødlidende erhverv

Mange af HORESTAs medlemmer modtager annulleringer af bookinger i stort antal, ligesom de fremtidige bookinger udebliver. Det har store økonomiske konsekvenser og kan for mange af virksomhederne medføre, at de må afskedige medarbejdere. ”Det er helt afgørende med en hurtig og effektiv reaktion i den aktuelle situation. Indtil nu har regeringen meget naturligt koncentreret kræfterne om den sundhedsmæssige vinkel.

Virksomhederne i turisme- og oplevelseserhvervet står imidlertid i en meget akut situation. Vi er derfor meget tilfredse med, at regeringen viser handlekraft med initiativer, som kan hjælpe vores virksomheder. De har brug for al den hjælp, de kan få. Hurtigt”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA. Kilde: HORESTA.

Se mere om Corona-situationen via HORESTA


?