17.10.2021Møde & Event News

Rekordsommer ved Vesterhavet

Destination Vesterhavet havde i sommer næsten dobbelt så mange gæster som København.

Destination Vesterhavet havde i juni, juli og august i alt 4.138.000 kommercielle overnatninger. Det var historisk højt og sikrede endnu en gang Vesterhavet positionen som Danmarks mest populære sommerdestination.

Tallene præsenterer en stigning i overnatninger på seks procent set i forhold til 2019, hvor destinationen notererede 3.919.430 kommercielle overnatninger.

”Der har været historisk mange gæster ved Vesterhavet i sommer, og august var den bedste måned nogensinde. Det luner godt oven på et magert halvår, hvor manglen på tyske gæster betød gabende tomme kasseapparater hos turismevirksomhederne og i detailbutikkerne,” siger Peer H. Kristensen, direktør for Destination Vesterhavet.

”Nu ser vi ind i nogle stærke efterårsmåneder med mange tyske gæster, og det er utroligt vigtigt i arbejdet med at udvikle en bæredygtig turisme og fastholde arbejdspladser hele året rundt,” siger direktøren.

Juni og juli var præget af danske gæster, mens tyskerne for alvor vendte tilbage til Vesterhavet i august måned. Siden grænseåbningen har Destination Vesterhavet skuet op for markedsføringen på det tyske marked med henblik på at indhente de mange tusinder overnatninger, der manglede i vinteren, foråret og forsommeren. Og det ser ud til at give bonus.

”September og oktober tegner rigtigt positivt, og de kan også godt gå hen og blive rekordmåneder. Samtidig er vi lykkedes med at tiltrække nye tyske målgrupper, der kommer fra Midt- og Sydtyskland,” siger Peer H. Kristensen.

Destination Vesterhavet blev med 4.138 millioner kommercielle overnatninger i sommermånederne målt til Danmarks største turismedestination og havde næsten dobbelt så mange gæster som København.

På andenpladsen kom Destination Nordvestkysten med 3.247.987 overnatninger, mens Destination Fyn med 2.301.352 overnatninger blev den tredje mest besøgte destination i Danmark.

Se mere om Destination Vesterhavet


?