27.09.2021Møde & Event News

Saltoftehus’ ejer indstillet til pris

Birgitte Boserup - skaber og ejer af Saltoftehus - er indstillet til Landdistriktsprisen. To hoteller også indstillet.

En ildsjæl fra møde- og konferencebranchen og to kendte hoteller og mødesteder er af Horesta indstillet til Landdistriktsprisen 2021. Det drejer sig om Birgitte Boserup - skaberen og ejer af Saltoftehus Konferencecenter på Saltofte Gods, samt Dragsholm Slot og Hotel Fjordgaarden i Ringkøbing.

Prisen anerkender og hylder det store lokale engagement, som virksomheder, lokale pionerer og lokalforeninger viser, og udmærker de initiativer, de tager, som er til gavn for udviklingen i landdistrikterne.

”Vi har i år indstillet tre stærke kandidater til Landdistriktsprisen, som vi alle mener er værdige vindere af prisen. De har alle vist et værdifuldt engagement i deres lokalområder, hvad enten de har skabt et bæredygtigt, gastronomisk eller kulturhistorisk aftryk. Der er ingen tvivl om, at personer og virksomheder inden for turisme- og oplevelseserhvervet er med til at skabe positiv udvikling og forandring i landdistrikterne,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i Horesta.  

Horesta siger i begrundelsen for at indstille Birgitte Boserup blandt andet:

”Birgitte Boserup har formået at træde ind i, udnytte og sammenflette kulturarven på Saltofte Gods med nutidens forretningsmuligheder. Baseret på hendes egne erhvervserfaringer har hun skabt Saltoftehus konferencecenter, og bundet en sløjfe om det, der forener og udvikler bygningerne på Saltofte Gods.

Saltofte Gods med Saltoftehus konferencecenter fremstår i dag som to topmoderne og bæredygtige virksomheder i historiske rammer, hvor respekten for naturen, nutiden og nærområdet går hånd i hånd.”

Lokalforankret og klimavenlig gastronomi

Dragsholm Slot fremhæves for at have bidraget væsentligt til at skabe lokal vækst gennem udvikling af gastronomi i verdensklasse i tæt forening med egnens lokale fødevareproducenter og turisme- og oplevelseserhvervet.

”Der er et stærkt fokus på lokalt forankrede initiativer, gastronomi og kulinarisk kvalitet på tværs af hele værdikæden - fra fødevareproducenter til madoplevelse og turisme – og ikke mindst på en klimavenlig udvikling i hele fødevarebranchen. Den udvikling Dragsholm Slot har bidraget til har også en positiv afsmittende effekt på beskæftigelsen i lokalområdet,” lyder det fra Horesta.

Bæredygtighedsturisme i et tyndt befolket område

Hotel Fjordgaarden bør ifølge Horesta anerkendes for deres fokus på bæredygtighed og udvikling af lokalområdet.

”Hotel Fjordgaarden har formået at gøre en særlig indsats i forhold til det bygningsmæssige og det gastronomiske med brug af lokale fødevarer. Det er en indsats, der har båret frugt, idet der er blevet skabt fornyet lokal udvikling samt lokale vedvarende arbejdspladser,” lyder det.

Hotel Fjordgaarden er derudover det første hotel i Ringkøbing-Skjern Kommune, der har opnået den internationale miljøcertificering Green Key. Det skyldes blandt andet, at hotellet har investeret i at blive stærke på en række miljøkrav inden for energi, vand og bæredygtig mad. Ambitionen er, at hotellet skal blive CO2-neutralt.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek kårer den 11. oktober vinderen af Landdistriktsprisen 2021 i forbindelse med Landdistriktskonferencen på Milling Hotel Park i Middelfart. I alt fem finalister vil inden konferencen få direkte besked og blive inviteret til konferencen.


Se mere om Saltoftehus


?