10.08.2021Møde & Event News

Scandic Aarhus City er Danmarks mest klimavenlige hotel

Hotelkæderne Scandic og Comwell løb med hovedparten af priserne i momondo Climate Award.

Hovedpræmien som Danmarks mest klimavenlige hotel gik til Scandic Aarhus City, da momondo Climate Award blev afsløret i juli. Derudover var der otte regionale vindere. Prisen uddeles af momondo i samarbejde med Klimascore.com og Danish Business Travel Association (DBTA) og er baseret på Klimascores dokumenterede CO2-model.

”Scandic Aarhus City udmærker sig ved et mangeårigt arbejde med at reducere madspild mærkbart og tilbyde nye plantebaserede menuer til gæsterne. På energisiden har hotellet omlagt store dele af energiforsyningen til klimavenlige energikilder med blandt andet 240 solpaneler på taget,” lyder det fra dommerpanelet, som består af klimaforskere og branchefolk .

Scandic vandt foruden hovedpræmien også tre regionale priser med Scandic Kødbyen i København, Scandic Roskilde Park på Sjælland og Scandic Sønderborg i Sønderborg.

”Jeg er utrolig stolt over, at fire Scandic-hoteller pryder vinderlisten. Det er et synligt bevis på, at vores knap 30-årige dedikerede arbejde med at skabe klimavenlige, svanemærkede hoteloplevelser anerkendes,” siger Søren Faerber, administrerende direktør for Scandic i Danmark.

Tre priser til Comwell
Comwell Hotels høstede tre regionale priser i momondo Climate Award, da Comwell Middelfart vandt på Fyn, Comwell Hvide Hus Aalborg i Nordjylland og Comwell Kolding i Trekantsområdet.

Den sidste af de regionale priser gik til Rungstedgaard i Nordsjælland.

Momondo Climate Award gives til de hoteller eller konferencecentre, der har den laveste dokumenterede CO2-udledning per hotelgæst baseret på hotellernes egne data. De indsamlede data omregnes af Klimascore.com, der benytter en tilgang de har udviklet med input fra Concito og DTU. Resultaterne er desuden blevet gennemgået af et dommerpanel bestående af klimaforskere og branchefolk.

Læs mere om Scandic Aarhus City


?