22.02.2021Møde & Event News

Scandic udskyder hotelåbninger

Scandic får 3 nye hoteller i Danmark i år, men 2 af åbningerne er udskudt.

Hotelkæden Scandic har 4 nye hoteller på vej i Danmark - hvoraf 3 skal åbne i år og det fjerde i 2024.

Den aktuelle markedssituation med nedlukning af Danmark og fortsatte rejserestriktioner i Europa har imidlertid fået Scandic til at udskyde to af hotelåbningerne. Det fremgår af Scandics årsregnskab for 2020 samt hotelkædens hjemmeside.

3 hotelåbninger i år
Scandic CPH Strandpark i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strandpark skulle være åbnet i marts, men åbningsdagen er nu rykket til maj. Det nye hotel får 357 værelser, stor konferenceafdeling, parkeringskælder, restaurant, skybar og et stort wellnessområde med udsigt til vandet. Hotellet kan også prale af at have egen havn.

Til april skulle Scandic Nørreport efter planen have åbnet, men åbningen er nu udskudt til september. Det nye hotel midt i København får 100 værelser, restaurant og skybar med tilhørende stor tagterrasse.

I november er Scandic klar til at åbne sit tredje nye hotel i Danmark. Det er Scandic Spectrum, som bliver Scandics hidtil største hotel - ikke bare i Danmark, men på tværs af alle kædens hoteller i Nordeuropa. Hotellet på Kalvebod Brygge i København får 632 værelser, flere restauranter, møde- og konferenceafdeling, skybar med udsigt over København samt swimmingpool.

Nyt hotel i Aarhus i 2024
I 2024 åbner Scandic efter planen et nyt hotel ved havnen i Aarhus. Hotellet tegnes af arkitektfirmaet BIG med den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels i spidsen. Hotellet får cirka 500 værelser og konferencefaciliteter med plads til omkring 2.000 gæster.

Scandic havde ved udgangen af 2020 i alt 265 hoteller i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen og Tyskland med tilsammen 53.003 værelser. Heraf var der 27 hoteller i Danmark med tilsammen 4.995 værelser.

Milliardunderskud i 2020
Scandic fik i 2020 et resultat før skat på minus 4,8 milliarder svenske kroner (3,55 milliarder danske kroner). Til sammenligning havde Scandic i 2019 et overskud på 537 millioner kroner (397 danske kroner).

”Det seneste år har været enormt udfordrende for hele hotelbranchen,” siger Scandics danske koncernchef Jens Mathiesen i en kommentar til regnskabet. Han udtrykker dog samtidig optimisme for det kommende år.

”Vi er overbeviste om, at hotelmarkedet vil komme sig i 2021. I takt med at vaccinationerne gennemføres, forventer vi, at restriktionerne vil blive lettet, hvilket vil muliggøre flere rejser, sports - og kulturbegivenheder og møder,” siger Jens Mathiesen.

I øjeblikket holder kun 12 af Scandics 27 hoteller i Danmark åbent, fremgår det af hotelkædens hjemmeside.

Læs mere om Scandic-hotellerne


?