Advertorial

Sejl som en VIKING

 
På Vikingeskibsmuseet mærkes fortidens bølgeskvulp, når man sejler ud i et vikingeskib på Roskilde Fjord. På museet ved fjorden kan man få en fælles oplevelse med teambuilding eller sommerudflugter ombord på de nordiske træbåde eller man kan afholde møder i anderledes og inspirerende lokaler med mad lavet af vikingernes råvarer. 
 
Forestil dig, at du og dine kolleger skuer ud over Roskilde Fjord på udkig efter fremmede vikingeskibe, inden I gør jer klar til selv at sejle ud på fjorden for at prøve et vigtigt aspekt af vores fascinerende fortid som sejlende vikinger. Den oplevelse kan man som gruppe blive en del af fra 1. maj til den 30. september. Her tilbyder Vikingeskibsmuseet - under kyndig ledelse af en erfaren sejladsinstruktør - sejladser ud på fjorden, hvor man på egen krop mærker, hvordan vikingerne opdagede verden for 1000 år siden. Undervejs erfarer I sammen, hvordan jeres fælles indsats får sejladsen til at lykkes, og hvordan I ved fælles indsats hurtigt mestrer både årer og sejl. 
 
”Når grupperne kommer i land efter sejladsen, har de fået en oplevelse udover det sædvanlige og opnået en fælles sejr,” fortæller Rikke Johansen, der er kommunikationsansvarlig for Vikingeskibsmuseet. Hun tilføjer: ”Vi er parate til at tage imod grupper af alle størrelser, for vi har en hel flåde af nordiske træbåde i forskellige størrelser. Bådene rummer op til 20 personer, så vi indsætter lige netop det antal både, der passer med antallet af deltagere.”
Duft af trætjære
Sammen med sejladser, tilbyder museet store, sammenhængende oplevelser, hvor fysisk aktivitet kombineres med rundvisninger i Vikingeskibshallen blandt de 1000 år gamle skibe eller udenfor på museumsøen, hvor håndværket bag konstruktionen af vikingeskibene foregår. Her dufter af trætjære og friskhugget egetræ, og her får I indblik i, hvordan de erfarne bådebyggere bygger vikingeskibe. Desuden kan I afprøve, hvordan vikingerne underholdt sig selv og kom i form med forskellige vikingelege. 
 
Ny Nordisk Vikingemad
Det er altid muligt at få en anderledes og spændende dag på museet, hvor aktiviteterne skifter med årstiderne. Besøget kan krydres med en spiseoplevelse i museets Café Knarr. Her serveres ’Ny Nordisk Vikingemad’, der er baseret på vikingetidens råvarer. ”Det er moderne måltider, lavet af råvarer, som vore fjerne forfædre havde til rådighed. Vores dygtige kokke sammensætter de gamle råvarer på nye, kreative måder, så maden tiltaler vores moderne smagsanser samtidig med, man får et interessant indblik i, hvad vikingerne spiste for 1000 år siden,” siger Rikke Johansen.   
 

?