09.12.2020Møde & Event News

Sinatur - Nordens første B Corp certificerede hotelkæde

Fornem blåstempling af målrettet indsats og en glad hoteldirektør.

”Vi tror på, at certificeringen er med til at gøre det synligt og troværdigt for både kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere, at Sinatur gør, hvad vi siger – og forpligter os til at skabe positive ændringer for omverden. Hvad kan være vigtigere for en virksomhed?”

Kari Brandsgård, hoteldirektør på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, er ikke uden grund stærkt tilfreds med, at kædens indsats nu officielt er blåstemplet. I november fik Sinatur, som den første hotelkæde i Danmark, et verificeret GHG-klimaregnskab, og ved årets udgang kan hotelkæden kalde sig for CO2-neutrale.

”For Sinatur er det vigtigt, at vi hele tiden arbejder på at blive mere ansvarlige og bæredygtige. Det er en del af vores DNA og har altid været det. Det er med til at samle alle medarbejdere og skabe en stolthed omkring det arbejde, vi udfører. Og vi ved, at bæredygtighed også er noget, som kunderne kigger på og vil gøre det endnu mere i fremtiden,” mener Kari Brandsgård.

B Corp certificeringen er et bevis på, at Sinatur er blandt nogle af verdens mest bæredygtige virksomheder. Virksomheder, der ikke konkurrerer om at være bedst i verden, men bedst for verden.

Klare mål og point skaber resultater
”B Corp certificeringen er den eneste, der ikke kun kigger på produkter eller tjenester, men på hele virksomheden, og som dokumenterer, at de certificerede virksomheder lever op til de højeste standarder inden for miljømæssige og sociale forhold og er transparente i deres gøren og laden,” forklarer Kari Brandsgård.

Som med GHG-klimaregnskabet skal B Corp certificeringen ses som et målrettet værktøj, der hjælper virksomheder i at nå deres mål. For Sinatur er 2030-målet at blive CO2-positive.

FAKTA
• B Corp er en global certificering og bevægelse af virksomheder med det fælles mål at redefinere, hvad der skaber succes i erhvervslivet. Der er i dag 26 danske B Corps – senest er Merkur Bank, TAKT og JJW arkitekter også blevet certificeret.

• For at opnå certificeringen skal virksomheden vurdere sin forretningsmodel i et 360 graders perspektiv og være i stand til at dokumentere alle handlinger. Man opnår point i alt lige fra miljøpåvirkning, ledelse og arbejdsmiljø til samarbejdsforhold med leverandører og påvirkning af lokalsamfundet. Det er antallet af point, der afgør, hvorvidt man opnår den endelige certificering.

Læs mere om Sinatur hotellerne

Læs mere om B Corp 

Læs mere om Sinaturs bæredygtighedsstrategi


?