16.03.2020Møde & Event News

Svigt ikke din leverandør

Salgsdirektør Thomas Nielsen, Marketenderiet beder mødeplanlæggerne om solidaritet og fælles fodslag i stedet for aflysning af fremtidige arrangementer.

Kursuslex bringer her en opfordring fra salgsdirektør Thomas Nielsen, som har en opfordring til alle, der arbejder sammen med eventbureauer, teambuildingbureauer, venues, teknikpartnere, serviceleverandører, cateringleverandører osv. På sin LinkedIn profil kommer han med følgende opråb, som han beder os formidle videre:

Vi skal sammen ud på den anden side

Vores branche bløder og er i knæ - det ved alle. Jeg forstår godt, at virksomhederne holder inde med aktiviteterne og at det på nuværende tidspunkt er noget nær umuligt at beslutte sig for konkrete datoer for sine aktiviteter. For hvem ved, hvornår dette vanvid er ovre... og hvem ved, hvem der er tilbage, når vi - forhåbentlig snart - kommer ud på den anden side!

Er I vores venner?

Det, som jeg tror, vi alle kæmper med og bekymrer os om, er likviditet og ordrer (eller mangel på samme). Det hele står stille lige nu. Vi har fået en rigtig fin håndsrækning fra staten i form af at udskyde moms og A-skat. Vi takker af hjertet, men vi må også bare forholde os til, at det kræver, at der er noget omsætning for at udskyde moms. Vi får derfor brug for vores banker. Det er nu, det vil vise sig, om de er vores venner, og om de tror på os. Jeg er ikke bankmand, men hvis jeg var, så ville jeg se på ordrebogen hos den virksomhed, der spørger om min hjælp. Er der fremtid og omsætning forude?

Vi er nødt til at have ordrer på bogen

Og her rammer vi essensen af formålet med denne artikel. Vi har brug for at have noget i bogen – noget forretning, der venter på os, og som vi kan dokumentere. Min opfordring går derfor til alle jer som HAR aktiviteter liggende klar, men som grundet situationen ikke kan beslutte jer for noget konkret. Tag fat i jeres bureau, jeres foretrukne venue eller hvem I nu arbejder sammen med. Vi har alle brug for, at hjulene ruller, og at vi stadig tør tale fremtid. For der ér en fremtid! Og mon ikke vi "event-leverandører" alle kan være lidt lempelige med vores betingelser på de aftaler,vi laver. Mon ikke vi har forståelse for, at datoerne skal være fleksible, at forudbetalingerne skal skubbes osv.

Vi har brug for dokumentation

Likviditeten er VORES hovedpine, men kan vi dokumentere ordrer og fremtidige aktiviteter, så er jeg sikker på, at det øger chancerne for, at vores banker vil hjælpe os betragteligt! Vi har brug for hinanden. Vi har brug for jer, og I – kære kunder – har brug for os. Det nytter ikke, at vi kun tænker på os selv her. Jeg ved godt, at et gammelt ordsprog siger, at den enes død er den andens brød. Men hey, lige nu må vi alle vise solidaritet og næstekærlighed. Jeg har den dybeste respekt for mine konkurrenter / kollegaer, og helt oprigtigt vil jeg være virkelig ked af at skulle se nogen dreje nøglen om på denne baggrund. Alle har en familie, der skal forsørges!

Ring til os!

Så endnu en gang: Ring til dit eventbureau, dit venue, din teknikpartner eller hvem, du nu arbejder sammen med inden for (eller uden for) vores branche. Det er dét, som skal til for, at vi kommer bedst tænkeligt igennem denne frygtelige tid. Tak, fordi at du læste med…. Med venlig hilsen Thomas

Se mere om Thomas Nielsen, Marketenderiet


?