17.08.2021Møde & Event News

Udslet virus og bakterier på blot 10 sekunder

På Møde & Eventmessen den 1. september kan du opleve UV Wallbox.

Udtrykket er enkelt, elegant og stringent. Den ligner et moderne dansk designermøbel, og det er den også. Men den er meget mere end det. Navnet er UV Wallbox, og du kan opleve den på Møde & Eventmessen, hvor den skal være med til at sikre et højt hygiejneniveau.

UV Wallbox er et unikt møbel, som er designet til at desinficere alle typer genstande på få sekunder ved hjælp af UV-lys. Den kan hænges på vægges som et skab, tilsluttes stikkontakten og er helt enkel at bruge: Man åbner skabet, placerer sin genstand - fx en bærbar pc eller smartphone - inde i skabet og lukker igen. Herefter desinficerer boksen på cirka 10 sekunder genstanden med UV-lys og dræber derved alle bakterier og vira på genstandens overflade.

”Vores idé med møblet har været, at desinfektionen af genstande ikke må tage længere tid, end det tager at spritte sine hænder af. For ellers kommer folk ikke til at bruge den,” siger Thomas Efsen, administrerende direktør i Efsen UV & EB Technology, som står bag produktet.

”Man kan rent praktisk have en håndsprit stående ovenpå eller ved siden UV Wallbox og spritte sine hænder af samtidig med, at man desinficerer sin mobiltelefon i UV Wallbox. Det vil man kunne prøve på en række desinfektionsstationer på messen,” fortæller Thomas Efsen.

35 års erfaring med UV

Efsen UV & EB Technology er en er en dansk, familieejet ingeniørvirksomhed med over 35 års erfaring i at udvikle produkter, der anvender ultraviolet lys (UV) til eksempelvis hærdning af lakerede overflader eller til desinfektion. Virksomheden har siden sommeren 2020 haft travlt med at udvikle en serie af nye produkter, som kan opfylde behovene for at bekæmpe bakterier og vira i blandt andet hoteller, restauranter, biografer, museer, daginstitutioner, skoler og forskellige kontormiljøer.

Det har blandt andet resulteret i UV Bench, som er en kombination af et siddemøbel og en boks til desinfektion, som eksempelvis kan anvendes til at desinficere legetøj eller sportsudstyr. UV Bench er lige som UV Wallbox udviklet i samarbejde med den kendte danske designer Kasper Salto.

”Vi havde en ide om en UV-bænk og ringede til Kasper Salto. Han var heldigvis med på ideen om at skabe et designmøbel med en funktion, og bænken blev designet på bare tre måneder,” siger Thomas Efsen.

Effektivt og hurtigt

Desinfektion med UV-lys er meget effektivt og hurtigt, og det slider ikke genstande, sådan som gentagen brug af håndsprit eksempelvis kan gøre. Mens det tager 10 sekunder at desinficere genstande i UV Bench og UV Wallbox, kan man med et andet Efsen-produkt - UV Tower - desinficere alle overflader i et hotelværelse eller mødelokale på blot 2-4 minutter.

Ulempen ved UV-lys er, at det er farligt for menneskers øjne og hud, og der skal derfor ikke være mennesker til stede, når fx et mødelokale desinficeres. Med UV Bench og UV Wallbox er der dog ingen ricisi, da UV-lyset er indkapslet og automatisk slukker, når låget eller lågen åbnes.  

Mens UV Bench har været på markedet siden november 2020, blev UV Wallbox først introduceret i juli 2021. Den har dog været afprøvet en række steder forinden - blandt andet på Comwell Holte.

Se mere om Efsen UV & EB


?