28.01.2019Møde & Event News

Verdens første certificerede grønne organisation

Wonderful Copenhagen bliver verdens første Green Tourism Organization, som er en ’søster’ til turismens miljømærke Green Key.

Turismen i Danmarks hovedstad sætter en ny, international standard i forhold til bæredygtighed med en miljøcertificering af Wonderful Copenhagen, som i slutningen af 2018 lancerede hovedstadens første strategi for bæredygtig turisme. Wonderful Copenhagen bliver således verdens første Green Tourism Organization, som er en ’søster’ til turismens miljømærke Green Key.

Certificeringen er udviklet til turistorganisationer for de destinationer, der gør noget særligt for bæredygtig og ansvarlig turisme. Wonderful Copenhagens nye strategi adresserer bæredygtighed ud fra en både miljømæssig, social og økonomisk tilgang, og et af punkterne i strategien handler om, hvad Wonderful Copenhagen selv kan gøre i sin egen drift, bl.a. med målsætning om miljøcertificering af organisationen.

Opbakning til bæredygtighed

Den nye Green Tourism Organizations-ordning er sat i verden for at bakke op om de destinationer og organisationer, som gør noget særligt for bæredygtighed. Og for at blive certificeret, skal organisationen vurderes ud fra ca. 140 forskellige kriterier, herunder ledelsesmæssig prioritering af miljøhensyn, krav om miljørigtige indkøb og krav i forhold til organisationens eget forbrug af el, vand og varme. Men også med fokus på, hvordan organisationen sætter fokus på bæredygtig turisme. Kilde: HORESTA

Se mere om HORESTA


?