16.03.2020Møde & Event News

Vi har et fælles ansvar

Opfordring fra direktør Christian Guldager, Kursuslex: Prøv at finde en mindelig løsning, som tilgodeser leverandørerne. Så kan vi alle mødes derude snart igen.

Direktør Christian Guldager, Kursuslex:

I den sidste uge har jeg talt med rigtig mange hoteller, konferencecentre og andre leverandører til mødebranchen – og alle er naturligvis chokerede og dybt frustreret. ”Alt er blevet annulleret de næste måneder” er den sætning, de næsten alle siger. Og hvis man ikke er en virksomhed med en særdeles god egenkapital, så frygter alle, at konkursen ligger lige om hjørnet.

De små virksomheder lades i stikken

Regeringen er ved at indføre flere hjælpepakker, men de er først og fremmest rettet mod store virksomheder – og der findes mange relevante og dygtige mindre virksomheder i mødebranchen, der lige nu ingen indtægt har. Der bliver også mange drøftelser om afbestillingsgebyrer og om hotellet/konferencecentret har ret til at sende dig faktura på hele eller noget af arrangementet.

Vi bliver nødt til at hjælpe hinanden

Det bliver svært at blive enige om, for ingen har jo skyld i denne situation. Men vi bliver nødt til at hjælpe hinanden. Nogle møde- og eventplanlæggere vil blankt afvise en afbestillingsfaktura, andre vil foreslå at betale en del af fakturaen og nogle er så heldige, at hotellet/konferencecentret slet ikke sender en faktura.

Én ting er sikker, og det er at pengene mangler i kassen hos jeres leverandører – og nogle af jeres leverandører vil formentlig ikke overleve de næste par måneder. Tænk over det og prøv at finde en mindelig løsning. Vi glæder os alle til at mødes igen! Med venlig hilsen Direktør Christian Guldager, Kursuslex.

Se mere om Kursuslex


?