06.04.2021Møde & Event News

Zleep Hotels: Optimisme trods underskud

Zleep Hotels åbner næste år tre nye hoteller i Danmark.

Zleep Hotels ser optimistisk på fremtiden trods rekordstort millionunderskud sidste år. Hotelkæden fik i 2020 et underskud på 39,7 millioner kroner, hvilket i høj grad var et resultat af de restriktioner, som COVID-19 pandemien har medført.

Zleep Hotels omsætning er følgeligt faldet med hele 45 procent fra 2019 til 2020, og antallet af ansatte er reduceret med 20 procent. Det fremgår af hotelkædens årsregnskab, som netop er fremlagt.

”Det er umuligt at fremtvinge salg, når efterspørgslen er lig nul,” siger Peter Haaber, koncernchef i Zleep Hotels

Hotelkæden har derfor, foruden at måtte afskedige medarbejdere, optaget COVID-19 finansiering på i alt 36 millioner kroner, indgået forhandlinger om lejenedsættelse og -udsættelse, holdt enkelte hoteller periodevist lukket samt gjort brug af regeringens hjælpepakker for faste omkostninger og løn. Alt sammen for at komme så godt igennem krisen som muligt.

”Heldigvis har vi en forretningsmodel, der virker – især i ustabile tider – og vi har en bank, investorer samt samarbejdspartnere, herunder de fleste af vores udlejere, der alle bakker op om Zleep,” siger Peter Haaber.

Zleep Hotels har med udgangspunkt i nye lån og opbakningen fra baglandet fremlagt en femårsplan, der skal sikre virksomhedens fremtid.

”Vi har de seneste år investeret i store projekter i både ind- og udland, og det glæder jeg mig til at opleve udbyttet af,” fortæller Peter Haaber.

Zleep Hotels' ejerkreds har stor tro på hotelkædens fremtid og arbejder med planer om kraftig vækst i Europa. Allerede i 2022 åbner kæden således hele syv hoteller. Tre hoteller åbner i Danmark i henholdsvis Vejle, Glostrup og Hillerød, og som del af Deutsche Hospitality-familien slår Zleep fra 2022 til 2024 også dørene op i Tyskland, Spanien, Schweiz og Tjekkiet.

 

Læs mere om Zleep Hotels

 


?